ForumA Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylaşım Sitesi...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKAYIT OLGiriş yapGünün KonusuKayıt Ol
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde ForumA Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylaşım Sitesi... adresi saklayın ve paylaşın
Anahtar-kelime
forumA+
Sohbet | ForumA
Reklam Vermek için

Reklam vermek için: forumfa@hotmail.com

Www.Foruma.Forum7.Biz

TÜRKİYENİN EN KALİTELİ A KALİTE FORUM SİTESİ....

 


Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
*
M3hm3t©
Moderatör
Moderatör

M3hm3t©

*
Üyelik tarihi: 19/05/08
Mesajlar: 1164
Nerden: Çanakkale

*

İtibar
Başarı Puanı:
Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Img_left250/250Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Empty_bar_bleue  (250/250)
Paylasımcılık:
Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Img_left250/250Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Empty_bar_bleue  (250/250)

Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Vide
MesajKonu: Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ EmptyCuma Mayıs 07 2010, 20:51

* *
Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ




Üreme, Çoğalma olarak da bilinir, bir canlının neslini devam ettirmesi olayı. Büyüme ve gelişmesini tamamlayan her canlı çoğalma yeteğine sahip olur. Çoğalma yeteneğine sahip canlılar kendilerine benzer bireyler oluştururlar ve bu sayede nesillerin devamlılığı sağlanır.

foruma.yetkin-forum.com

Biyolojinin temel ilkelerinden biri "tüm canlılar kendinden önce bulunan canlılardan meydana gelir" sözüdür. Gerçekten de yaşamın temel yapısı bireylerin çoğalmasıyla gelecek döllerin oluşturulması ve genetik bilginin aktarılmasından geçer. Üremenin birimi ve taşıyıcısı hücre, türlere özgünlüğün aktarılmasını sağlayan ise kalıtım materyalidir.özellikle arılarda partenogenez diye adlandırılan üreme biçimi iki tip arı tarafından gerçekleştirilir.Kraliçe arı(2n) ve erkek arı(n) bölünmeye uğrayarak yumurta ve spermlerini birleştirir.Bunlardan birkaç yumurta erkek arıyı, birkaç yumurta kraliçe arıyı(bunlar arı sütü ile beslenir.), diğerler yumurtalar ise işçi arıları(kısır_bunlarda arı ekmeği ile beslenir.)meydana getirir.
foruma.yetkin-forum.com


Eskiden, insanlar canlı varlıkların cansız maddelerden oluştuğuna inanırlardı, örneğin, sineklerin çamurdan ya da etten, kurbağaların çamurdan oluştuğu gibi. Mikroskobun bulunuşu ve mikroorganizmaların saptanması sonucu bunların kökeni ile ilgili görüşlerden biri; Abiyogenez (kendiliğinden oluş, Spontan Generasyon); diğeri ise Biyogenez (Kendinden önceki bir canlıdan oluş) dur. Sonraları bir fizikçi olan Francesco Redi'nin ünlü kavanoz çalışması, açık kaptaki ette sinek kurtçuklarının oluşumu ve eti steril ettikten sonra kapalı ortamda ette hiçbir canlının kendiliğinden oluşmadığının ispatlanmasıyla abiyogenez geçerliliğini kaybetti.

Bir hücreli canlılarda çoğalma, vejetatif bölünmeyle birleşmiş ve bu sebeble normal vejetatif bölünme aynı zamanda yeni döller meydana getirilmesini de sağlamaktadır. Çok hücrelilerde ise; çoğalma, germinatif hücreler denen özelleşmiş dokuya indirgenmiştir. Somatik /vejetatif hücreler canlıda yapının oluşmasını, gelişmesini sağlayan ve bireyle birlikte ölen hücrelerdir.

Canlılarda eşeyli ve eşeysiz çoğalma olmak üzere iki çeşit çoğalma vardır.
foruma.yetkin-forum.com
* *


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.foruma.liyiz.biz

Üreme - Üreme NEDİR? - Üreme KONU ANLATIMI - ÖDEV SİTESİ

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumA Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylaşım Sitesi... :: Ödev Paylaşım Dünyası :: Sayısal Ödevler :: Biyoloji -
Forum İstatistikleri
Kullanıcılarımız toplam 2010 mesaj attılar Sitede bugüne kadar en çok 685 kişi Paz Ocak 25, 2009 6:13 pm tarihinde online oldu. Son kaydolan kullanıcımız: Kemal
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar