Bodrum Makarnası - Malzemeler - İçindekiler 250 gr kıyma 3 adet soğan (küçük doğranmış) 3 adet domates (küçük doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı margarin 2 çay kaşığı kimyon 1 paket makarna 2 bardak yoğurt 1 çorba kaşığı kırmızı biber tuz karabiber sarımsak Bodrum Makarnası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp ılık bir yerde bekletin. Kıymayı, soğanı, domatesleri, salçayı, bir çorba kaşığı margarini tencereye koyun. Devamlı orta ateşte kavurun. Gerekirse biraz su koyabirsiniz. Kimyon, tuz ve biber katın ve 5 dakika daha pirin. 10 bardak kaynar suya 1 kaşık ayçiçek yağı ve tuz katın. Makarnaları katın ve 8-10 dk haşlayın sonra süzün. 3 çorba kaşığı margarini eritin. Makarnaları koyup karıştırın. Sıcak kıyma sosunu üzerine gezdirin. Sarımsaklı yoğurdu tamamen örtün. Kırmızı biberi 1 kaşık margarinde yakıp üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın..