İtibar Başarı Puanı: (1000/1000) Paylasımcılık: (10000/1000)
Konu: Armutlu Tart C.tesi Ağus. 01 2009, 23:50
Armutlu Tart - Malzemeler - İçindekiler 250 gr milföy hamuru 750 gr armut Yarım su bardağı şeker 50 gr margarin 2 çorba kaşığı badem (dilimlenmiş) Pudra şekeri Armutlu Tart - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Armutları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra dilimleyin. Kalıbınızı ateşe koyup margarini eritip şekeri ilave edin. Karamelize olduktan sonra bademleri ilave edin. Armutları çiçek şeklinde dizin ve hafif bir şekilde kızarmasını sağlayın. Kalıbı ateşten alıp hamuru üst üste koyun ve daire biçiminde açın. Armutların üzerine hamur örtüp çatal batırıp delikler açın. 200 derecelk fırında yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra kalıbı ters çevirip tartı pudra şekeri ile süsleyin