İtibar Başarı Puanı: (1000/1000) Paylasımcılık: (10000/1000)
Konu: Ayvalı Kek C.tesi Ağus. 01 2009, 23:51
Ayvalı Kek - Malzemeler - İçindekiler 2.5 Su Bardağı Un 1.5 Su Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Ayva Reçeli 100 gr Margarin 1 Kabartma Tozu 1 Yumurta 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı 1 Su Bardağı Süt Ayvalı Kek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Şeker, süt ve reçeli derin bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuş üzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın..